Ерекунда, Гамбия — Законодателите в Гамбия ще гласуват в понеделник законодателство,

...
Ерекунда, Гамбия — Законодателите в Гамбия ще гласуват в понеделник законодателство,
Коментари Харесай

Гамбия може да стане първата нация, която отмени забраната за генитално осакатяване на жени

Ерекунда, Гамбия — Законодателите в Гамбия ще гласоподават в понеделник законодателство, което се стреми да анулира възбраната за генитално осакатяване на дами или FGM, което би направило западноафриканската нация първата страна, която направи това превръщане. Процедурата, която също се назовава рязане на женски гениталии, включва отчасти или цялостно унищожаване на външните гениталии, постоянно от обичайни практикуващи в общността с принадлежности като бръснарски ножчета или от време на време от здравни служащи.

Често осъществявана на млади девойки, неправилно се счита, че процедурата управлява сексуалността на дамата и може да аргументи съществено кървене и гибел. Това остава необятно публикувана процедура в някои елементи на Африка.

Джаха Дукуре, основателката на Safe Hands for Girls, локална група, която цели да постави завършек на практиката, сподели пред Асошиейтед прес, че се тормози, че други закони пазят правата на дамите може да бъде анулирано последващо. Dukureh се подложи на процедурата и гледаше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР